top of page

Xerrada de cuina medieval a la llibreria La Gaia Books

Actualizado: 23 dic 2022

Vine a aprendre com es cuinaven els aliments en l'edat mitjana, i dades i curiositats de la història de l'època, podràs fer-ne un tastet dels productes que portarem com l'hidromel, i d'altres.

Sabries dir-nos quin era el preu de les espècies a l'edat mitjana? Per a què es feien servir uns productes i no uns altres?, i el més important, quant creus que pagaries avui dia per ells?


"Els convidats havien de portar els seus propis coberts. Quan us conviden a menjar el primer és anar al bany."

Trobaràs dades curioses, modals a taula, aprendràs com mai abans història, i coneixeràs receptes que antany es cuinaven als fogons dels més rics i dels més pobres, aquestes receptes apareixen descrites al llibre del nostre company Paco Rebollo, "el rei Artús ve a cuinar a casa teva"


Descobreix molt més del que t'imagines


La cuina del dia a dia era una cuina d'aprofitament, on feien servir tot allò que tenien a mà per poder confeccionar un plat que aportés l'energia necessària per afrontar el dia.

Hi havia dos àpats diaris. Un dinar i un sopar no abans de fosquejar, que solia ser lleugera, ja que els sopars copiosos i a la nit no estaven ben vistes, pel fet que podien incitar a comportaments indecorosos.


Els gots o les copes variaven molt en funció tant de l'època històrica en què ens trobem o de l'estrat social. El got de vidre no era comú a les taules pobres, sent el fang i fins i tot la fusta els elements més comuns per a la fabricació d'aquests.

9 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page