top of page

XXVI FIRA MEDIEVAL D'HOSTALRIC, el 7, 8 i 9 d'abril. Capital del Vescomtat de Cabrera

Actualizado: 6 abr 2023

Com cada any, se celebra a la Vila d'Hostalric la fira medieval, que a més a més aquest any compta amb moltes novetats i nous espectacles.

Com cada any que hem participat, aquest any també ens trobareu al fossat del castell, només heu de buscar el número 10 del mapa, ven a prop d'un punt d'informació. Muntarem el nostre campament i dins d'ell podreu trobar que organitzarem diverses activitats per tota la família, sempre depenent de l'aforament que hi hagi, però l'horari anirà d'11 a 13 al matí i de 17 a 20 a la tarda, tot i que pot patir modificacions.


La primera referència documental de vila la trobem el 1106, amb el Vescomte Guerau II, quan es parla de l'existència d'un hostal.

Es creu que Guerau II va ser un dels senyors que va acompanyar Ramon Berenguer III en la seva expedició a les Balears. La primera referència documental de vila la trobem el 1106, amb el Vescomte Guerau II, quan es parla de l'existència d'un hostal. Tot i que es té constància que hi havia un castell el 1145, la construcció moderna que ha arribat als nostres temps pertany a l'any 1712 de la mà de Francisco de Santa Creu, enginyer militar al servei de l'arxiduc Carles. El castell d'Hostalric és una fortificació militar construïda sobre un terreny irregular. El recinte segueix el sistema de baluards, trobant així els típics elements defensius de l'època, tals com recinte interior, fosso, obres exteriors i camí cobert.


XXVI FIRA MEDIEVAL D'HOSTALRIC


Vida al campament

El més important quan recreem és fer l'efecte d'haver viatjat en el temps, que tingui l'espectador i nosaltres mateixos la impressió que ja hi érem allí, i no pas que som un attrezzo de carnestoltes.

Tota la roba que portem i els estris que fem servir recreen l'època de la baixa edat mitjana, és per això que els recreadors fem una funció essencial en la divulgació de la història, ja que investiguem per tal de reproduir estris de l'època o adaptar els més moderns que disposem, donant aquell acabat que els fa irreconeixibles.

Entre nosaltres hi ha recreadors de tots tipus, i per tant és molta la varietat de vestimenta que es pot trobar, així va des de vikings, passant per anglesos o templers, podreu trobar tant nobles com gent del poble, tot per donar a conèixer aquesta etapa de la història.


Activitats per a tota la família


Dins del nostre campament trobareu diverses activitats, el calendari i els horaris s'aniran publicant a les diverses xarxes socials, però per tal de fer un tastet aquí us deixem unes quantes.


  1. Aprenentatge de tècniques defensives amb el mur d'escuts (per als més petits de la casa) i coreografia de lluita.

  2. A la zona de l'armer explicació dels tipus d'armes i èpoques.

  3. A la zona de cuina, tot sobre cuina medieval, ingredients i espècies, t'agradaria saber el preu de les espècies d'aquella època?

A més de rituals, pedres xamàniques, maquillatge de l'edat mitjana, i trencant mites de pel·lícules, vestir la dama i el cavaller, i lluita de cavallers.

26 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page