top of page

FIRA MEDIEVAL DE CALAFELL, 1, 2 I 3 DE SETEMBRE. T'HO PERDRÀS?.

Un esdeveniment que ens transporta al passat i ens permet viure històries màgiques i sorprenents. Espectacles d'animació, campament medieval, espectacles de lluita, danses, oficis antics, recreacions històriques al Castell de Calafell, etc.

Veniu i gaudiu de la fira, recordeu que és un poble amb mar i podeu gaudir-ne de totes les meravelles que ofereix un poble turístic amb tanta història al seu voltant.
FIRA DE CALAFELL 2022

Des de 1998, el primer cap de setmana de setembre, a Calafell se celebra el Mercat Medieval al voltant del nucli històric de la plaça de Catalunya, carrer Principal, plaça de Mariano Soler i entorns del castell.

Al llarg de tots dos dies a més de totes les parades del mercat hi ha exposició d’aus rapinyaires i exhibicions de falconeria, tir amb arc, caravana de rucs, barca, jocs i tallers infantils. Oficis com sabater, bufat de vidre, ferrer, cisteller, torn de ceràmica, corrúpies, destil·lació d’essències, filadora, escuts i espases, entre altres. També parades de perfums, amulets, joguines, plata, malabars, tavernes, forn de coques i de pa, rebosteria, cal·lígraf àrab, etc. El dissabte es celebra un concert medieval al Castell de la Santa Creu.

L'any 2007 el mercat s’obre cap al carrer de l'Església i plaça de la Constitució i el 2009 s'amplia cap el carrer Marquès de Samà i placeta del Clos de cal Cubano. En els darrers anys la participació de paradistes de Calafell cada vegada ha estat més nombrosa, arribant l'any 2009 a 52 parades pròpies.

En els darrers anys la participació de paradistes de Calafell cada vegada ha estat més nombrosa, arribant l'any 2009 a 52 parades pròpies.

Les activitats començaran el 1 de setembre amb contacontes medievals i tallers infantils de temàtica també medieval. El Mercat obrirà divendres 1 de setembre, a les 17 hores, amb tot de paradetes, demostracions d'oficis antics i espectacles itinerants. A la mateixa hora obrirà el Campament Medieval, situat a la Bòbila.

És més que recomanable visitar-lo, ja que veureu les restes de la necròpolis medieval, amb quatre tombes excavades a la roca; l'església, d'estil romànic i que conserva pintures medievals; l'edifici quadrat i obert als quatre vents des d'on s'allunyaven les tempestes i els dimonis i es beneïa el terme; les muralles, on encara es poden observar les espitlleres, i el pou i la gran cisterna central també medievals.


Fer un recorregut amb calma pel castell, i també pels carrers empedrats del nucli històric de Calafell, explica, a través d'una museografia molt cuidada, la història d'aquest municipi. Un bon moment per fer la visita és el primer cap de setmana de setembre, ja que en aquesta part alta del poble se celebra un mercat medieval.


ELS HORARIS DE LES ACTIVITATS EN EL CAMPAMENT DE MÀ DE L'ASSOCIACIÓ ARX CORPUS DEI CORDIS.


Divendres 1: Obertura del campament.

 • Muntatge del campament medieval

 • Obrim oficialment a les 17 hores

 • Demostració de la vida al campament

Dissabte 2 i diumenge 3: Obertura del campament.


Aquests horaris són provisionals, fins que l'ajuntament no ens ho confirmi, per tant, poden sofrir petites variacions, estigueu a l'aguait.

 • 10:00 obertura del campament

 • 11:00 començament de les activitats programades per nosaltres:

horaris per determinar

 • xarrada d'armes

 • lluites de cavallers

 • vestir a la dama i al cavaller

 • formació de batalla (pels nens)

 • taller de cuina, per confirmar

 • explicació d'escuts i mètode de combat, nova xerrada i només es farà el dissabte

 • eines de tortura, per confirmar

 • exposició de roba medieval, per determinar

Com sempre veniu i gaudiu de la fira el poble de Calafell i de totes les activitats que hi trobareu


En cas d'altes temperatures:

 1. Evita anar sense gorra i protector solar.

 2. Porta sempre una peça de roba lleugera i ulleres de sol.

 3. I sobre tot hidratat i pren fruita.

Veniu i gaudiu de la fira, recordeu que és un poble amb mar i podeu gaudir-ne de totes les meravelles que ofereix un poble turístic amb tanta història al seu voltant.

32 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commentaires


bottom of page